LP1 på svensk

Hunden som kigger lige i hjertet på mig!
Sikke en dejlig prøve i dag (måske lige med undtagelse af fællesdækken mere om den senere)..
Jeg havde valgt at deltage i uofficielle prøver gennem Bluwyle.dk, og nu da vores danske LP1 gik fint valgte jeg at stille i en svensk version. Der er MEGET stor forskel, men begge prøver bygger på små momenter som en LP1 hund kan klare. De væsentligste forskelle generelt set er at man efter lineføringen i Sverige IKKE har line på hunden resten af prøven og at man ikke må belønne med leg eller godbidder mellem øvelserne (kun klap og opmuntring).
Vi var på kendt område, hvilket bør tælle op i overskud, tilgengæld var der løbske tæver tilstede ved ringsiden, og endda en løbsk tæve på lige inden os til prøven, fino, rart at få trænet, man ved aldrig hvornår man kommer til prøve op ad en udstillingsring med løbske tæver, eller om der har været en på pladsen dagen inden og tisset det hele til.

Første øvelse er normalt fællesdæk, men vores fællesdæk blev rykket til allersidst så vi kunne gå op sammen med LP2-hundene, fællesdæk er 2 minutter, der er 7 meter mellem hundene og førerne skal ud på 10 meters afstand.
Til prøven her gik det helt i hat og briller, da vi var kommet ud på 20 meter (som reglerne i DK LP2 siger) stak to hunde efter deres førere og nåede at lege eller slås, der var i hvert fald knurr bag mig, og vi blev kaldt tilbage, Findus nåede at rejse sig lidt med forparten, men blev på stedet.
Vi gjorde klar igen, Findus ville næsten ikke ned at ligge :-( ..og jeg havde sgu heller ikke rigtig lyst til at gå fra ham. Ud på afstand igen, hunden ved siden af Findus rejser sig og går til modsatte side en Findus og antaster hunden ved siden af sig. :-( Vi bliver kaldt tilbage igen. Jeg havde FULDSTÆNDIG glemt at det er sådan det KAN være i LP2, og nu hundene ikke længere i LP1 skal lære fællesdæk bliver det et STORT spring for mange hunde..desværre for de andre hunde, jeg skal i hvert fald have trænet noget succes på den der fællesdæk med Findus.. dem vi normalt træner med har meget dækfaste hunde, så det der show har vi ikke oplevet før. Jeg havde problemer med at få Findus ned og dække så vi blev trukket 1,5 point for ekstra kommando og får 8,5 (34 point da det er faktor 4)


Tandvisning, hvor dommeren selv kigger hundens tænder 10, (10 point samlet, faktor 1 øvelse)

Fri ved fod, uden 2 skridts øvelser, men i stedet højre om holdt, venstre om holdt, og omkring holdt 8 (vi blev trukket for flagren i nogle vendinger) (32 point en faktor 4 øvelse)

Dæk under gang, 10 (20 faktor 2 øvelse)

Indkald 10 (20 faktor 2 øvelse)

Stå under gang 8 blev trukket for at han flytter sig da jeg kommer tilbage til ham ?? har han aldrig gjort før (27 point faktor 3 øvelse)

Apport, 10 hvor hunden skal holde apporten siddende i plads i 5 sekunder (10 point, faktor 1 øvelse)

Spring, 8 hvor hunden sættes af ved springbrættet og føreren går over på den anden side og på dommerens signal kalder hunden over springet og i plads, eller som i vores tilfælde sidde foran, Findus rammer springet og det trækker altså 2 point (16 point, faktor 2 øvelse)

Helhed 9, dejligt samarbejde par, dejlig hund og noget jeg ikke kan læse :-)

i alt 178 ud af 200 point, så vi tør godt stille til en svensk prøve :-) OG vi har lidt detaljer at træne på :-)


Kommentarer

Populære opslag