Træningsfilosofi og at holde på sine meninger og holdningerAt få en hvalp og opnå sine mål indebærer at man laver en plan, at man gør sig nogle tanker om hvor man gerne vil hen, og hvordan man vil opnå sit mål.

I forhold til sidst har jeg skulle gøre nogle ting som jeg ikke gjorde i samme grad sidst, eks at afvise 100% at fremmede fodrer min hund, det er virkelig svært for mig, for jeg ved at folk gør det af god vilje.

Det andet er at ikke altid alle skal have lov at hilse på Findus og omvendt, det være sig både hunde og mennesker, Findus skal lære at ikke alle fremmede hunde og mennesker er nogle man behøver at storme i møde, det er fint nok at føle behov for at se dem an, men man behøver ikke hilse på nært hold hver gang. Dette er noget vi kommer til at træne mere intensivt nu hvor socialiseringen er på plads, nu bliver der belønnet for at se en forstyrrelse og på eget initiativ tage kontakt til mig :-)

Derudover er der kommet noget mere som jeg ikke havde forudset, jeg har fået nogle gode og velmenende råd med fra min opdrætter, at det er en super aktiv race som har brug for at blive hjulpet til at slappe af... Og jo tak, det er en vildt aktiv race, MEN, jeg har valgt ikke at ville bruge alt vores sammen tid til at slappe af, jeg skulle gerne være noget som er "wow" i Findus øjne, ikke bare en kedelig en...
Derfor bliver der doseret ro og sjov træning i lige det omfang som jeg mener passer til OS!

Jeg er nu efter 2 mdr med Findus blevet bedre at aflæse hans signaler, finde system i hvornår han kører op, hvornår der kommer lyd på, hvornår han er fyldt i hovedet, hvornår han har brug for at blive "nusset" indefra (mental udfordring)...
Hvalpetiden er der, hvor det er allerfedest at træne med sin hund, den er som en svamp når det kommer til ny læring, den tid skal ikke bruges til udelukkende at ligge i bur, være bundet eller ligge passivt ved min side. Han skal også kunne disse ting, da det er nyttigt i forhold til at kunne berolige ham senere i livet, men det får jeg jo aldrig brug for, hvis ikke vi får trænet nogle øvelser ind imellem, tilpasset at han er en lille hvalp selvfølgelig.

Planen med ham er at træne delmomenter i det omfang han håndterer det pænt det første halve år, vi slutter til sommer med kursus hos Helle Damkjær og uden hund hos Mona fra Sverige, og jeg regner med at jeg får en masse ideer til at arbejde videre, derfra drosler vi LP træningen ned mens der er "ombygning", vi skal prøve mere spor, måske lidt sjove tricks og en masse hyggelig "teambuilding" når knoppen forhåbentlig begynder at virke tager vi LP momenterne frem igen, og forhåbentlig er han klar til sin første LP prøve i midten eller slutningen af 2014, det ser vi til den tid :-) jeg mener selv at jeg kan læse min hund, men ikke spå om fremtiden ;-)

Sådan ser planen ud lige nu heldigvis har jeg mulighed for at tilpasse min træningsfilosofi til mig selv og min hund, og rette den til løbende som jeg selv og hunden bliver klogere.

God træning

Kommentarer

Populære opslag